• SMOW_01
  • SMOW_02
  • SMOW_04
  • SMOW_05
  • SMOW_06
  • SMOW_03
  • SMOW_07

2008 (unbuilt) | Scottsdale, AZ | Public Museum | 40,000 sq ft

An innovative slatted skin, reminiscent of an old barn, visually undulates, expands, and contracts to protect galleries and shade outdoor public assembly areas.  Not unlike a cowboy’s straw hat, it acts as a sun filter, heat mitigator, and cross ventilator. Just as the curatorial aspirations for the museum are to be representative of a broad passage of time, the building is inspired by the intersection of where the old West meets the new West.

As with any desert building, water is precious and the sun is omnipotent.  Here, water will be reclaimed, rain water collected, solar energy converted and a roof garden planted and occupied – all working together to set a higher bar of sustainability for the new West.


 

Publications

Magazines:

2008

THE BUSINESS JOURNAL (STRUCTURES) – June